Historien om Angel Fantasy

Sen eftermiddag i sommerhuset ved Vesterhavet (ja ja, efter et halvt glas vin).

Det her er Maries blog om forfatterdrømme og meget mere. Formålet er (overordnet) beskrevet i det allerførste indlæg på siden. Hjemmesideadressen til bloggen hedder juelshoej.dk (det hedder jeg jo) eller forfatterdrømme.dk (det handler den jo om) – og man kan nå den samme blog ved at indtaste AngelFantasy.dk. Dem, der kender mig godt og stadig kan huske det (bedste gæt er min far og måske min eksmand), vil erindre, at det var min store hobby og til dels besættelse i en fjern fortid. Jeg købte domænet AngelFantasy.dk i år 2000. På det tidspunkt må jeg have boet i Horsens igen (jeg har været lidt frem og tilbage) og påbegyndt min bachelor i engelsk erhvervssprog og IT. Jeg elskede at lave hjemmesider, jeg elskede at læse fantasy, jeg havde lige haft et år på Danmarks Biblioteksskole i Aalborg (en uddannelse jeg ikke gennemførte, men som jo også var en tilstræben efter at komme det der forfatteri nærmere – om ikke andet så ved at læse andre forfattere, og så lærte jeg også at katalogisere… jaah, kom ikke her), og jeg skulle da lave min helt egen skattekiste af fantasy-litteratur, -film og -”art”. Jeg kan ikke huske, hvor længe siden eksisterede, men længe, og jeg elskede den. I dag ville den have set håbløst amatøragtig ud (det gjorde den helt sikkert også allerede den gang), men jeg kunne side oppe i flere timer om aftenen og redigere, tilføje, nusse, lede efter nyt indhold (som naturligvis skulle læses eller ses først), mens jeg kæderøg (undskyld mor og far! Og Lia og Noah, det passer naturligvis ikke, det kaldes kunstnerisk frihed og er enhver forfatters fødselsret!) og lyttede til Heartbreak-programmet på Radio 100, der strømmede ud af computerhøjtalerne og blev streamet online via et lille 56K-modem. Meget moderne og – synes jeg – virkelig vigtigt. Faktisk mindes jeg også, at der kunne søges en kommentar frem fra en officiel skolehjemmeside om, at siden virkelig gav et godt overblik over genren fantasy, og hvad der fandtes her. Tak til dem, der havde skrevet den venlige kommentar!

Sådan blev Angel Fantasy til. Jeg var vist nok englen, det husker jeg ikke helt, men jeg synes bare det var et fedt og fantasyagtigt navn. Jeg drømte nogle gange om at åbne en lille butik med det navn – det, eller Lias Drøm (den skønne datter, jeg siden er blevet velsignet med). Nu har jeg lavet en blog. At navnet på den forgangne side så også henledte nogle menneskers tanker til obskure og mindre stuerene aktiviteter, skal jeg lade være usagt. Søgte man på navnet på Google (som dengang hed AltaVista), så kom der også andre mindre lødige hjemmesider op. Men altså for mig var det bare en (engels) drøm om eventyr og fremmede verdener, og jeg ville ønske jeg havde gemt indholdet. Til gengæld blev jeg virkelig glad, da jeg opdagede, at jeg de sidste mange år troligt har betalt gebyret til DK Hostmaster for domænet helt uden at vide det, og at det nu kan få en lille revival her. Angel Fantasy, Engledrømme, Forfatterdrømme, Maries blog – stadig med stor glæde og begejstring for genren fantasy (tak til min egen Gandalf, du ved selv hvem; måske). En skønne dag skriver jeg måske en fantasy-roman, eller i hvert fald en historie, en socialrealistisk fantasy-roman (tror ikke den genre findes, men så kan jeg vel opfinde den).

May the force be with you på denne mørke og stormfulde aften (eller nej, det var faktisk i søndags, det var mørkt og stormfuldt, men det lød godt)!

1 Kommentar on “Historien om Angel Fantasy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Please reload

Vent venligst...